Varauskalenteri on poistettu käytöstä

Kuntonyrkkeily

Säkkiharjoittelu kuuluu tunnin teemohin

Kuntonyrkkeily on tehokasta, hauskaa ja täysin turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Peruskunto kasvaa huomaamatta ja ylimääräiset kilot saavat kyytiä. Myös istumatyön jumittamat lihakset ovat taakse jäänyttä elämää jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen.

Kuinka harjoittelu vaikuttaa minuun?

  • Kunto ja itsevarmuus kasvavat huomaamatta.
  • Harjoittelu on todella antoisaa ja palkitsevaa.
  • Paino putoaa, koordinaatio ja motoriset ominaisuudet kehittyvät.
  • Harjoittelun tavoitteena on myös oppia lyömään oikeaoppisesti.
  • Harjoitusten jälkeen elämän pikkumurheet tuntuvat häviävän pieniltä!
Kurssin tavoitteena on myös oppia lyömään oikeaoppisesti

Mikä on Kuntonyrkkeilyn salaisuus?

Uskallamme sanoa, että mikään muu liikunta ei vastaa samaa hyötyä mikä saadaan aikaan nyrkkeilyharjoitteita hyväksi käyttäen. Nyrkkeilyharjoitteilla saavutetaan samanaikaisesti terveyttävä ja vahvistava vaikutus sekä lihaksistolle että hapenottojärjestelmälle.

Mitä tunneilla tapahtuu?

Aloitamme tunnin alkulämmittelyllä virittämällä kehon tulevaa harjoitusta varten. Alkulämmittely sisältää paljon verenkiertoa vilkastuttavia rotaatioliikkeitä ja liikelaajuutta lisääviä liikkeitä jaloissa ja käsissä. Alkulämmittelyssä ensikyydit saavat myös jumiutunut niska- ja hartiaseutu sekä selän alue. Alkulämmittelyn yhteydessä teemme jo lyöntiyhdistelmiä käsillä varjonyrkkeillen ja saamme näin kehon energian liikkeelle.

Pariharjoittelussa nyrkkeilyhanska toimii maalitauluna

Alkulämmittelyn jälkeen...

Suoritamme pariharjoittelua, joka tuo aitoa liikunnan iloa ja onnistumisen tunteita. Hapenotto (aerobinen kestävyys eli suomeksi sanottuna peruskunto) vahvistuu kuin huomaamatta, koska teemme lyönnit parin kanssa pienestä liikkeestä nyrkkeilyhanskan toimiessa niin tähtäyspisteenä kuin suojana. Viimeistään tällöin ovat arjen rutiinit haihtuneet hikenä ilmaan musiikin soidessa taustalla ja tilalle on tullut elämän halua ja tarmokkuutta.

Myös säkkiharjoittelu, johon saa purettua energiaa, kuuluu harjoitusten teemoihin. Säkkiharjoittelua tehostetaan yleensä ohjaajan antamilla harjoitteilla, joilla vahvistetaan jotain tiettyä osa-aluetta, kuten kestävyyttä, nopeutta tai voimaa.

Cardio-harjoittelu luo vahvan peruskunnon

Olennainen osa harjoittelua kuntonyrkkeilyssä on myös Cardio-harjoitus, jonka tavoitteena on olla yhtäjaksoisesti liikkeessä n. 40-60 minuuttia (säkki ja lihaskunto) ja sen pääpaino on vahvan peruskunnon rakentamisessa sekä rasvan polttamisessa. Cardio-harjoittelun osuus kasvaa peruskurssin jälkeen, kun perustekniikat on opittu.

Tehotreeni kiinteyttää lihaksistoa

Harjoituksen lopussa otetaan vielä viimeiset hikipisarat Tehotreenin avulla. Tehotreenissä on ideana tehdä niin monta lyöntiä kuin mahdollista määrättynä aikana säkin kanssa tai muita välineitä hyväksi käyttäen. Myös tehotreenin osuus kasvaa jatkokurssilla, jolloin harrastaja on saavuttanut jo hyvän peruskuntotason.

Muita teemoja Kuntonyrkkeilyn tunnilla ovat esim. Kuntopiirit, lihaskunto (sisältäen vatsat, selät, niska, etureidet, takareidet, hartiat, kädet jne.), keppijumppa ym.

Tunnin päätteeksi venyttelemme lihakset rennoiksi

Venyttelyt tunnin lopussa minimoivat revähdysriskiä, nopeuttavat kehon palautumista ja samalla helpottavat sängystä ylösnousemista seuraavana aamuna.

Mukaan harjoituksiin tarvitset sisäjalkineet, sortsit tai verkkarit, t-paidan, vesipullon ja pyyhkeen.

Sopiiko se minulle ?

Se toimii jokaisella ikään, kokoon, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta.

Iloisesti iskukuntoon!

Alkavat Kuntonyrkkeily-peruskurssit

Alempana on linkit kaikille nykyisille ja seuraaville Kuntonyrkkeily-peruskursseille. Kattavat kurssitiedot, harjoitusaikataulut, alkamis- ja päättymispäivät sekä maksuinfot löytyvät näiltä kurssisivuilta.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti!

Tervetuloa mukaan!

Harjoitusaikataulut ja kurssi-info