Varauskalenteri on poistettu käytöstä

Ranskalainen nyrkkeily - La boxe française

Savaten käsitekniikat ovat perinteisestä nyrkkeilystä

Savate on vuosisatoja vanha ainoa aito eurooppalainen kamppailulaji, jossa käytetään lyöntien lisäksi myös potkuja. Eurooppalaisuus näkyy Savatessa tekniikoiden realistisuutena ja tehokkuutena. Ranskalaisuuden voi aistia harjoituksissa vallitsevassa välittömässä, kannustavassa ja rennossa ilmapiirissä.

Savatessa yhdistyvät nopeat ja tehokkaat potkut sekä perinteisen nyrkkeilyn käsitekniikat. Potkuja viljellään runsaasti, joten Savatea voidaan kuvailla jalkojen miekkailuksi. Koska alapotkut ovat tärkeässä roolissa, lievähkö kankeus ei ole esteenä potkujen oppimiselle. Potkut tapahtuvat jalkineet jalassa, joka erottaa Savaten muista kamppailulajeista. Näin ollen potkujen osoitteilla ja etäisyyksillä on oma merkityksensä.

Savate-ottelu voi näyttää samanaikaisesti kauniilta ja brutaalilta.

Savatessa potkut voidaan suorittaa alalinjaan, jalkapohjista vyötäröön, keskilinjaan vyötäröstä olkapäihin ja ylälinjaan (päänseutu). Koska potkut tehdään jalkineet jalassa, väistöjen ja puolustustekniikoiden on oltava erittäin kehittyneitä.

Otteluissa kilpailijoilla on päällä elastinen trikoopuku eli combinaison ja savate-jalkineet, kumpiakin on myynnissä salillamme.

Kasvaako kunto? Miten harjoittelu vaikuttaa minuun?

Harjoittelu on rankkaa, mutta todella antoisaa ja palkitsevaa. Kunto ja itsevarmuus kasvavat huomaamatta. Elämän pienet murheet tuntuvat harjoitusten jälkeen häviävän pieniltä!

Alapotkut ovat tärkeässä roolissa Savatessa.

Onko Savate vain teknistä hippaleikkiä?

On totta, että Savatea pidetään erittäin teknisenä kamppailulajina. Pitää kuitenkin muistaa, että tekniikka ja tehokkuus ovat pitkälti sama asia. Eikä pidä unohtaa, että kilpalajina combat eli täysikontaktina laji on yksi maailman kovimmista ja vaativimmista kehälajeista.

Sanotaankin, että Savate-ottelu voi näyttää samanaikaisesti yhtä lailla brutaalilta kuin kauniilta. Muiden kamppailulajien edustajilla on herännyt viimeistään silloin kunnioitus Savatea kohtaan, kun ovat menneet ensimmäiseen Savate-otteluun.

Myös hyppykiertopotkut kuuluvat Savateen.

Onko harjoittelu vaarallista?

Harjoittelu tapahtuu ammattitaitoisten ohjaajien kanssa, ei-väkivaltaa ihannoivassa ilmapiirissä. Tullessasi kurssille, sinun ei tarvitse pelätä loukkaantumista. Seuran historian aikana (perustettu v.1993) peruskursseilla ei ole sattunut yhtään vakavampaa loukkaantumista. Tosiasia on, että Savaten harjoittelu on hauskaa ja palkitsevaa. Se on laji, johon on vaara jäädä koukkuun.

Mitä Savaten peruskurssilla tapahtuu?

Savaten peruskurssilla opetellaan oikeaoppinen nyrkkeilyasento, liikkumista ja oikeaa sijoittumista vastustajaan nähden, peruspotkut ala- ja keskilinjaan, perinteisen nyrkkeilyn käsitekniikat, yhdistelmiä käsillä ja jaloilla, väistöjä potkuja ja lyöntejä vastaan.

Savaten harjoittelu on rankkaa, mutta todella antoisaa ja palkitsevaa.

Assaut (katso ottelutyylit) eli kontrolloitu otteleminen kuuluu kurssin ohjelmaan. Assaut-otteluharjoittelu ei ole missään tapauksessa tosikkomaista ja väkivaltaista vääntämistä vaan se tehdään turvallisesti urheilullisessa hengessä unohtamatta pientä leikkimielisyyttä.

Assaut-otteluharjoituksissa on mahdollista kokeilla omien taitojen kehittymistä käytännön tilanteissa. Assaut on myös oma kilpailulajinsa, jossa vastustajan voi kohdata turvallisesti ja aidossa urheiluhengessä. Kun harjoitellaan edellä mainitulla tavalla, on kehitys nousujohteista. Kurssin ohjelmaan kuuluvat myös säkkiharjoittelu, lihaskunto-osuudet, venyttelyt ja taktiikkaharjoittelu.

Hanskatasot Savatessa

Sininen, Vihreä, Punainen, Valkoinen, Keltainen ja Hopea hanska eli Gant Argant, jossa on kolme tasoa. Peruskurssin viimeisellä tunnilla pidetään ensimmäisen eli Sinisen hanskan tasokokeet. Peruskurssin jälkeen tasokokeita järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Savate on levinnyt yli 60 maahan. Ranskassa harrastajia on noin 50 000, joista naisia noin 12 000.

Alkavat Savate-peruskurssit

Alempana on linkit kaikille nykyisille ja seuraaville Savate-peruskursseille. Kattavat kurssitiedot, harjoitusaikataulut, alkamis- ja päättymispäivät sekä maksuinfot löytyvät näiltä kurssisivuilta.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti!

Tervetuloa mukaan!

Harjoitusaikataulut ja kurssi-info

Katso myös Savaten syyskauden Tapahtumakalenteri