Varauskalenteri on poistettu käytöstä

Savate Clubille ennätyssaalis naisten nyrkkeilyn SM-kilpailuista Rovaniemeltä

02.03.2010

Naisten SM-nyrkkeily 2010 Rovaniemi. Annukalle ja Janicalle Suomen mestaruudet, Merjalle ja Katjalle pronssia!

Alkuottelut, la 27.2.2010

51 kg Katja Saarikoski (Savate Club) - Salla-Mari Hannonen (Kajaanin kuohu) 4-1

Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista vääntöä. Jännitys paistoi läpi kummankin otteista, joten väsymyskin iski viimeistään toisen erän jälkeen. Ottelun voitti se taho, joka oli henkisesti vahvempi - ja tällä kertaa se oli Katja. Hieno voitto!

60 kg Merja Jaskara (Savate Club) - Teija Kinnunen (Kuopion Riento) 5-0

Vuorossa oli ns. henkien taisto. Merja otteli seitsemännessä nyrkkeilyottelussaan siististi ja teknisesti hyvällä tasolla. Suorasarjat etummainen-takimmainen-etummainen tavoittivat hyvin kuopiolaisen. Merja liikkui kauniisti ja aktiivisuus palkittiin voitolla kaikin tuomariäänin 5-0. Ansaittu voitto ensimmäisissä SM-kilpailuissa!

75 kg Janica Laine (Savate Club) - Pauliina Virta (Hyvinkään Boxing team) 3-2

Tässä naisten raskaan sarjan ottelussa lyötiin kuin miehet. Pääpaino oli voimalyönneissä tekniikan jäädessä taka-alalle. Tasaista vääntöä, iskuja vaihdeltiin puolin ja toisin. Janican hyökkäykset suorilla jäivät kahdessa ensimmäisessä erässä hivenen vajaiksi - osumat jäivät muutamaan suoraan ja vartalolyöntiin. Pisteet menivät melko tasan. Janican vahvemmat osumat painoivat tuomarien vaakakupissa kuitenkin enemmän ja näin hänestä saatiin voittaja hajaäänin 3-2. Tämä oli illan ainoa ottelu, jossa lyöntien mosahdukset kuuluivat aina katsomon yläriveille asti. Nämä olivat samalla 75 ottelua tahkonneen 33-vuotiaan Pauliina Virran viimeiset SM-kilpailut.

Semifinaalit

60 kg Merja Jaskara (Savate Club) - Tiina Hahl (Heinolan voima) 0-5

Merja kohtasi päivän toisessa ottelussaan kovalyöntisen Tiina Hahlin. Vasenkätinen Hahl on yksi maamme valovoimaisimmista naisnyrkkeilijöistä. Etenkin Tiinan takimmainen suora on paikoitellen pelottavankin kova. Ensimmäinen erä oli verraten tasaista, Merja pysyi hienosti liikkeessä ja sai lyötyä muutaman puhtaan osuman. Toisessa ja kolmannessa erässä Merja jäi "jaloistaan kiinni" ja vastustaja sai siksi helppoja osumia. Tuomari laski lukua kolmannessa erässä, kun Merja joutui todistamaan kokeneen, 28 ottelua otelleen Tiinan takimmaisen suoran voiman. Vaikka ottelu päättyikin kaikin tuomariäänin Tiina Hahlille, myös Merja hallitsi ajoittain kehän tapahtumia. Tiina selviytyi sarjan 60 kg finaaliin ja Merja sai kaulaansa ansaitun pronssimitalin.

51 kg Katja Saarikoski (Savate Club) - Katri Pajalahti (Kurikan riento) 0-5

Katja kohtasi päivän toisessa ottelussaan Kurikan Katri Pajalahden, joka oli rankattu Suomessa sijalle kaksi. Katjan nyrkkeily oli pirteää vielä ensimmäisessä erässä, mutta puolenvälin jälkeen alkoi väsymys näkyä. Tämä vaikutti erityisesti osumatarkkuuteen ja tasapainoon. Pajalahti eteni sarjan 51 kg finaaliin ja Katja iski hienosti pronssia ensimmäisissä SM-kilpailuissaan.

Finaalit su 28.2.2010

64 kg Annukka Volotinen (Savate Club) - Elina Lipponen (Turun Urheilijat) 5-0

Annukka lähti ensimmäiseen erään tuttuun tapaansa tunnustellen eikä haastanut vielä vastustajaansa. Tyyli ja otteet olivat kuitenkin kauniin varmoja, ja heti alusta lähtien oli selvää, kuka vie ja kuka vikisee. Toisessa erässä se pienikin jännitys oli hävinnyt ja Annukka sai jo painavia suorasarjoja perille. Kolmannessa ja neljännessä erässä Annukan kone lämpeni jo kunnolla ja Turun Lipposen ainoa tavoite oli seisoa täydet erät pystyssä. Annukka uusikin viimevuotisen Suomen mestaruutensa suvereenilla tavalla 5-0.

75 kg Janica Laine (Savate Club) - Henna Mettovaara (Oulun kehäketut) 5-0

Janica oli kaikilla osa-alueilla vastustajaansa edellä: niin voimassa, nopeudessa kuin kestävyydessä. Oulun Henna Mettovaaralle täytyy antaa reilu tunnustus iskukestävyydestä. Janica Laineen viimevuotinen hopea vaihtui kullaksi ja hän voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa.

Rovaniemen SM-kisoihin 2010 osallistui 64 nyrkkeilijää. Savate Club oli kisojen paras seura samalla pistemäärällä Tampereen työväen nyrkkeilijöiden kanssa. Suuronnittelut kaikille ottelijoillemme ja valmentajillemme, Unto Jääpurolle ja Rainer Savoselle!

Teksti ja kuvat: Jan Lagerbohm