Varauskalenteri on poistettu käytöstä

Savate Défense K-18

Savate Défense on nyt Suomessa! Aiemmin Suomessa ei ole ollut mahdollisuutta harrastaa Savate Défenseä, lukuunottamatta seuran järjestämiä viikonloppuleirejä.

Savate Défense -kurssi on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille, mitään aikaisempaa kamppailulajitaustaa ei tarvitse olla.

Puolustautuminen veistä vastaan lähietäisyydeltä

Mitä on Savate Défense ?

Savate Défense ("puolustus-savate") on ranskalainen itsepuolustuslaji sekä monipuolinen harrastus. Défense ei ole kilpailulaji kuten Savate. Harjoittelun tavoitteina Défensessä on antaa harrastajille paremmat valmiudet välttää uhka sekä toimia yllättävän uhan tai suoran hyökkäyksen alla.

Lajissa käytetään kaikkia mahdollisia lyöntejä, sekä lukkoja, kuristusta ja heittoja puolustustarkoituksessa.

Peruskurssilla annetaankin ensin työkaluja välttää konfliktit, herätellään perusvalmiustasoasi ja opitaan itsepuolustuksen perusteita. Jatkokurssilla vaativuustasoa viedään asteittain ylöspäin. Jokainen kehittyy niin motorisesti kuin fyysisesti ja henkisesti täyteen teräänsä.

Savate Défensen taustaa

Savate Défensen syntyaikaan 1700-1800 luvun vaihteessa Pariisi kuhisi kukkaroita varastelevia konnia, jotka olivat valmiita tappamaan kohdatessaan pienintäkin vastustusta tai varmistaakseen ettei heitä tunnisteta. Niinpä paljon katutaisteluja nähneet miekkailunopettajat loivat pohjan itsepuolustusmetodille, jota harjoitettiin paljain käsin. Roistojen ja kulkureiden hyökkäyksiltä selvittiin menestyksekkäästi rajuilla vastahyökkäyksillä, odottamattomilla väistöillä sekä yllättävillä vastaiskuilla jaloilla ja käsillä.

Uudella taistelulajilla, jonka liikehdintää mikään ylimääräinen ei hankaloita, saatiin näin hyökkääjä tehokkaasti harmittomaksi. Lajia opetettiin aluksi työläisten keskuudessa, mutta muutamassa vuodessa aristokratia ja porvaristo jo harjoittivat sitä salongeissaan.

Onko Savate Défense Minua varten?

Tehokkaita potkuja käytetään monissa tilanteissa hyödyksi

Savate Défense sopii niin miehille kuin naisillekin. Savate Défense on lajina jatkuvasti eteenpäin kehittyvä , "niin kuin maailmakin muuttuu ympärillämme". Väkivalta on kaikkine ilmenemismuotoineen valitettavasti lisääntynyt ja "raaistunut" viimeisten vuosikymmenien aikana. Siksi Savate Défense kehittyy ja mukautuu lajina aktiivisesti. Savate Défensen harjoittelijaksi päästäksesi sinun on oltava vähintään 18-vuotias.

Savate Défensen harjoittelu on aina ohjattua ja ehdottomasti EI väkivaltaa ihannoivaa. Harjoittelu on salillamme iloista, kannustavaa sekä reipashenkistä, vaikka harjoittelemmekin tosissamme. Oman lisämausteen antaa tilanteeseen ja harjoitteluun sopiva musiikki, joka soi rytmittämässä harjoittelujamme.

Oletko sinä valmistautunut?

Puolustautuminen yhden käden lyömäasetta vastaan, lyömäase voi olla vaikka patukka tai sateenvarjo

Savate Défensen tehokkuus tulee sen suorista käytännön läheisistä tekniikoista, elävästä liikkumisesta ja nopeudesta reagoida muuttuviin tilanteisiin. Varsinaisia "sääntöjä" ei lajissa ole. Tarkoitus onkin valmistaa sinua odottamaan odottamatonta. Kuten vanha viisaus sanoo "niin toimit kuin harjoittelet" pitää kadulla 100% paikkansa.

Mitä Savate Défensen tunnilla tapahtuu?

Savate Défensen perusharjoittelu muodostuu seuraavista tekijöistä: alkulämmittelystä, lajinomaisesta lihaskuntoa ylläpitävästä ja kehittävästä aerobisesta harjoittelusta, teemaharjoittelusta, otteluharjoituksista sekä loppujäähdyttelystä. Savate Défense -harjoituksiin kuuluu kaatumis- ja kaatotekniikoita, vapautumis- ja hallintaotteita, lyöntejä ja potkuja, maassa puolustautumista sekä aseellista hyökkäystä vastaan tehtäviä tekniikoita. Tehokkaat lyönnit ja potkut ovat samankaltaisia kuin savatessa. Défensessä on lisäksi lyöntejä ja potkuja, jotka ovat kiellettyjä Savatessa.

Défensessä harjoitellaan puolustautumista maassa, pystyssä, polvillaan ja istuallaan

Savate Défensen harjoittelun tarkoituksena on kehittää reaktiokykyä hyökkäystilanteessa. Niinpä harjoittelussa keskitytään kehittämään kunkin omaa puolustustekniikkaa ottaen huomioon seuraavat asiat:

  • fyysinen taito
  • hyökkäyksen luonne
  • hyökkäyksen vaarallisuus
  • hyökkääjien määrä
  • ulkoinen tilanne

Myös tilanteen psykologiseen puoleen kiinnitetään huomiota ja sitä harjoitellaan erilaisilla roolileikeillä. Savate Défenseä harjoitellessa fyysinen kunto kohenee kuin huomaamatta.

Video: Arman Alizad Savate Défense -opissa Ranskassa

Alkavat Savate Défense -peruskurssit

Alempana on linkit kaikille nykyisille ja seuraaville Savate Défense -peruskursseille. Kattavat kurssitiedot, harjoitusaikataulut, alkamis- ja päättymispäivät sekä maksuinfot löytyvät näiltä kurssisivuilta.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti!

Tervetuloa mukaan!

Harjoitusaikataulut ja kurssi-info